Arati Bonte

Arati heeft sinds een jaar of zeven haar Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ze geeft daar individuele- en koppelsessies, maar ook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In haar manier van werken met mensen betrekt ze altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel. We noemen dit ‘somatic coaching’.

Haar weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ze zette haar weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op Arati’s kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde Arati o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorlopen werden. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ze samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.

Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ze aanbiedt ontwikkelde ze een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar haar toekwamen. Ze koos ervoor om zich te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent.

Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ze dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ze leert mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Ze leren diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent en leren daarbij nieuwe manieren aan om seksualiteit te beleven.

> Workshop Echt geraakt - Samenzijn en spelen <

> Website <