Image
Image

Kids

Het kinderteam van OpenUP streeft naar een gelijkwaardige deelname van alle aanwezige kinderen en volwassenen binnen de OpenUP-"familie" die we met elkaar vormen. Zoals de bekende Poolse pedagoog Janusz Korczak ooit zei: "Kinderen zijn niet de mensen van morgen, maar de mensen van vandaag". Daarom krijgen kinderen waar mogelijk een gelijkwaardige stem in het afstemmen van de activiteiten/workshops waar zij aan deel willen nemen.

Er komen diverse workshops speciaal voor kinderen. Daarbij kun je denken aan schilderen, voetbal, hutten bouwen en nog veel meer. Voor zowel kinderen tot 12 jaar, als jongeren vanaf 12+ is er heel veel leuks te doen.

Daarnaast zijn er ook workshops voor ouders en kinderen samen. Nieuw dit jaar is dat we ook de spiegelfunctie van kinderen onder de aandacht brengen bij de volwassen deelnemers. Zo zal er een interactief ervaringsverhaal annex workshop zijn, waarin je kunt ervaren dat het "kindergedrag" waar wij het meest moeite mee hebben vaak een reflectie is van ons eigen onbewust gedrag. Vanuit dit perspectief draagt het kinderteam bij aan het thema, waarbij genieten, groei en verbinding voorop staan.