Flowerpower en hippies. Dat is het beeld dat we hebben van de jaren zestig. Maar het was ook een tijd van revolutie. Van idealen naar een betere wereld, met gelijke rechten voor vrouwen, homo’s en minderheden. Van terug naar de natuur, minder plastic, bewuster leven, bewuster eten, zuinig zijn op moeder aarde. Tegen de oorlog en bewapening. Voor vrijheid van meningsuiting, seksualiteit en recht op abortus en de pil. Weg van de dolgedraaide massaconsumptie en massaproductie. Weg van de werken-tot-je er bij- neervalt mentaliteit. Die beweging is nooit voltooid. Die idealen zijn nog lang niet allemaal en voor iedereen bereikt.

Het merendeel van ons is in slaap gesust door de toegenomen welvaart en door de afleiding van TV en sociale media. En nu zien we zelfs een ruk naar rechts. Terug naar vroeger. Populisme en zelfs ongegeneerd nationaalsocialisme zijn weer terug, aangewakkerd door angst en onzekerheid. Daarom is het nu tijd voor een nieuwe beweging. Een nieuwe stap voorwaarts. De stap naar wereldvrede, mondiale duurzaamheid, mondiale solidariteit. We delen één wereld en als we dat echt willen, kunnen we het allemaal, gewoon heel goed hebben. (dus niet alleen de rijken onder ons).

Een beweging begint altijd bij een kleine groep of zelfs bij één persoon, misschien wel bij jou! Wat kun jij doen om bij te dragen aan die nieuwe stap voorwaarts? Veel meer dan je nu wellicht denkt. Als je weet wat je wilt en waarom je dat wilt kun jij de wereld veranderen. In deze workshop maak je kennis met 208 manieren die je daarbij helpen.

Workshopgever Info
Workshopgever(s): Peter van der Wel