Image
Image

Cocreatie

OpenUP draait om CoCreatie. Meer dan 100 mensen dragen bij aan het geheel, zowel creatief als praktisch. Wil jij extra lang van de OpenUP sfeer genieten en bijdragen aan het magisch cocreatie-proces? Samen met ruim honderd anderen een fantastisch Zomerfestival opbouwen? Overweeg dan eens om CoCreator te worden. Wanneer je CoCreator wordt, is jouw festival niet 5 dagen maar 10 dagen, van 19 t/m 28 juli 2020.

Wat houdt CoCreator zijn in?
Samen bouwen we het festival op en gedurende het festival word je ingedeeld in een team. Met dat team draai je verschillende diensten. Hierin verwachten we jouw commitment en bijdrage. Daarnaast is er natuurlijk genoeg ruimte genieten van het programma. Heb je een CoCreator ticket geboekt, dan kun je jouw voorkeur aangeven voor een van de teams. OpenUP bekijkt vervolgens of er nog plek is in het team van jouw voorkeur.

Heb je echter nu al vragen, mail dan gerust naar Felice via cocreators@openupfestival.nl

lampionnen m

TEAMS

Bouw & Sjouw
Crea 
EHBO
Flying Angels
Infoteam
Kids & Pubers
Mooi & Schoon 
Styling 
Wash-UP 
Veiligheid 
Scholars 
Koffie & Thee

Bouw & Sjouw
Met name tijdens de op en afbouw is dit team flink fysiek in de weer. Bouw & Sjouw zorgt ervoor dat het terrein helemaal in orde komt. Het team bestaat uit echte aanpakkers die door kunnen gaan tot de opbouw en afbouw klaar zijn. Denk aan alle praktische zaken, zoals: tenten, vloeren, afvalbeheer, water, elektra, afvalwater, bouwhekken, intern transport, storingsdienst. Dit jaar zal de bestelling van materialen al geregeld zijn en gaat het alleen om de opbouw en afbouw. 

Crea
Dit is een groep met creatieve geesten die zich inzet voor de inspirerende beleving van het festival. Hieronder vallen artiesten, performers, kunstenaars en andere creatievelingen. Zij halen hun plezier en voldoening uit het mogen delen van hun talent, visie en kwaliteiten. Hierbij staat het proces van creatie vanuit het individu, als met de groep, op de eerste plaats. Bij deelname aan deze groep is er meer ruimte voor creatie en minder voor workshops.

EHBO 
Het EHBO-team bestaat uit mensen die van zichzelf weten dat ze niet bang zijn om in actie te komen en rust uitstralen. We zijn met name op zoek naar mensen die een EHBO-diploma hebben. Voor de meest voorkomende hulpvragen die je tijdens je shifts tegen kunt komen, zullen er richtlijnen aanwezig zijn. Altijd handig om even na te kunnen lezen wanneer je de vraag even lastig vindt. Voor lastige hulpvragen is er altijd iemand die je in kunt schakelen voor voor eventuele ondersteuning mocht je er, om wat voor reden dan ook, niet uitkomen.

Flying Angels
Flying Angels zijn de reddende engelen voor andere teams om te ondersteunen. In alle hoeken zijn klusjes die door de engelen opgepakt worden. Het team vliegt uit naar verschillende plekken. Bij een festival zoals Open UP gebeuren er altijd onverwachte dingen of ontstaan er ideeën die we de ruimte willen geven. Flying Angels komen ter plaatse waar 'handjes' nodig zijn die we niet van tevoren hadden kunnen voorzien.

Infoteam
Het infoteam fungeert als vraagbaak op het festival en kent een grote diversiteit aan taken zoals: routing van het terrein, ontvangst van de andere cocreators, artiesten, deelnemers en healers en verkoop van uppies (betaalmiddel) en vouchers voor het healingveld. Het is de brug tussen deelnemers en organisatie. We bouwen met elkaar een bruisend info-team waar de energie van af spat en waar iedereen zich welkom voelt.

Kids & Pubers
Kinderen zijn heel welkom op Open Up en zien we als spiegels van het festival. Het Kidsteam zorgt voor leuke activiteiten voor kids en tieners van verschillende leeftijden. Het team hecht veel waarde aan creativiteit, een veilig gevoel, en verbinding. 

Mooi & Schoon
Mensen die ervan houden om in een schone en verzorgde ruimte te komen. Vanuit verbinding en teamspirit creëren we samen een magic touch & feel in de workshopruimtes, toiletten en douches voor algemeen gebruik. In subteams zorgt Mooi & Schoon tijdens het festival voor de hygiëne in de toiletten en doucheruimtes. 

Styling
Het stylingteam zorgt voor de aankleding van het terrein en de diverse locaties op het festival waar workshops en optredens zijn. 

Wash-UP 
Centraal punt op het festival is de afwasstraat waar alle deelnemers langs komen na het eten om hun eigen borden, mokken en bestek af te wassen. Vorig jaar werd de afwasstraat gerund door een mooie groep mannen en vrouwen en liep de afwasstraat gesmeerd. We hadden veel lol en genoten van het zingen van afwasnummers. Dat willen we graag herhalen.

Veiligheid 
Mensen van het team veiligheid hebben een scherp oog en kunnen ook in hectische omstandigheden rustig blijven. Ze dragen bij aan een goede sfeer en veiligheid op het terrein. Het team vormt de oren en ogen van het festival en zorgt ervoor dat mensen steeds weer op de juiste plek terechtkomen. Het team stuurt het liefst bij en - waar nodig - treedt het op.

Scholars 
Zou jij in de toekomst teambegeleider willen worden bij Open UP? Of actief willen zijn in de organisatie? En wil je je skills hiervoor verder ontwikkelen? Geef je dan op voor het SCHOLARSHIP bij Open Up - een programma waarin je jouw eigen authentieke leider kunt onderzoeken en versterken. Welke droom heb jij, wat inspireert je, hoe kun je anderen inspireren en hoe blijf je helder en transparant in je communicatie? Welke eigenschappen mag jij nog meer in jezelf naar boven brengen? Een traject op maat, afgestemd op jouw leerdoelen en actuele thema’s; waarbij het festival jou kan voorzien van allerlei leer- en oefensituaties. Je bent als co-creator aanwezig van op- tot afbouw van het festival. Contact dit team via scholarship@openupfestival.nl 

Koffie & Thee
Vind jij het leuk om met iedereen even contact te maken? Dan is het team Koffie & Thee misschien wel wat voor jou. Tijdens het ontbijt en de lunch zorgt dit team ervoor dat iedereen koffie, thee, diksap of water te drinken heeft. Na de lunch schenkt het team nog door tot een uur of tien ‘s avonds. 

Voor vragen over CoCreatie kun je contact opnemen met Felice & Wanda via cocreators@openupfestival.nl