Het bestuur van OpenUP merkt al een tijd dat het steeds lastiger wordt om het zomerfestival te organiseren. We lopen met elkaar ergens in vast, het voelt als een stagnatie. Dit gevoel wordt ook herkend door de inner circle van onze community.

 

Als bestuur hebben we contact gezocht met een aantal UP-elders. Met elkaar hebben we besloten dat het tijd is voor verstilling, verinnerlijken, sterven, rijpen, en wie weet ‘een nieuwe geboorte’.

 

We komen dan ook met een wending.

Na bijna 15 jaar van bloei laten we OpenUP verwelken tot een rijpe bol.

Deze cyclus is teneinde. Wat een magie, wat een creatie is volbracht.

Na bijna 15 jaar van bloeien, groeien, lachen, verbinden, stoeien en dansen is er ook een einde. Een soort versterven. Met als resultaat een bol vol legacy die we graag willen koesteren en doorgeven voor een volgende cyclus.

 

Het verwelken is gaande. We nodigen iedere OpenUpper uit om dit proces van versterven zich te laten voltrekken en onze UP legacy te koesteren. Dit roept ongetwijfeld van alles op, dat is helemaal okay. Dit proces van versterven en stilte mag best even – wellicht seizoenen - duren, dat laten we met elkaar gebeuren.

 

Als hoeders (bestuur tezamen met een aantal UP-elders) geven we ruimte en bedding aan dit verstillen en versterven, zoals een bloem zich tijdens de herfst en winter terugtrekt in de aarde en haar bol. Bedding en ruimte om na dit proces weer tot bloei te komen. Bedding en ruimte ook voor verjonging en een wellicht verrassend ‘anders dan voorheen’. Zodat er in een ander licht weer geboorte ontstaat voor wie de legacy kan aannemen.

 

Dient een hergeboorte voor UP zich bij jou aan zoek dan jouw mensen en maak samen een plan. Leg jullie plan voor aan de hoeders, wij zullen dan toetsen en voelen of jullie plan rijp genoeg is om de legacy aan te kunnen nemen. Na het doorgeven van de legacy zullen de hoeders zich integraal terugtrekken.

 

In deze periode van verstilling zal UP stream kleinschalige ontmoetingen blijven organiseren. Binnen OpenUP zijn vele mooie ontmoetingen en vriendschappen ontstaan, op deze manier blijft het contact binnen onze trouwe community gewaarborgd.

Voor vragen verzoeken we je een email te sturen naar

En je bent uiteraard ook van harte welkom om met één van de onderstaande hoeders contact op te nemen.

Veel liefs,

Geert Graveland, Paul Hutschemaekers (UP-bestuur)

Ingeborg de Lange, Gert Jan Gast, Felice de Lint , Ferry Maidman, Hans van Tol, Wanda Hildebrand, Henk-Steven Renzenbrink (UP-elders)

 

OpenUP-Online

Aangezien we in 2020 geen zomerfestival kunnen hebben, zijn we gestart met OpenUP-online gatherings om contact te blijven houden met onze geliefde OpenUP community. Zie hieronder de video's van afgelopen edities.
Ook jij kunt meedoen via Zoom op de woensdag middag 16:00.
Voor meer info zie onze FaceBook events

CoCreatie

OpenUP is een CoCreatie festival, dat geheel door vrijwilligers wordt neergezet. CoCreatie is een ander woord voor gezamenlijk creëren, waarbij iedereen bijdraagt aan het geheel, zowel creatief als praktisch. Vrijwilligers noemen we CoCreators.

Locatie

Kasteel de Berckt
De Berckt 1
5991 PD Baarlo
Nederland
Floris Koot

Mailing lijst

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Verblijf

Je kunt overnachten in je eigen tent, dit is inbegrepen in de ticketprijs.
Het is ook mogelijk om kamers te boeken, zolang deze beschikbaar zijn. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Aantal dagen

Het zomerfestival is van woensdag tm zondag, het is niet mogelijk om minder dagen deel te nemen.

Contact

Image